Envoltada per les muntanyes de la Serra de Tramuntana i amb una climatologia única dins de l'illa, Sóller compta amb una gran varietat de recursos hídrics -torrents i fonts- que li han permès regar la seva horta.
Durant el període islàmic, segles X-XIII, els musulmans van utilitzar l'aigua de les fonts, canalitzant mitjançant una xarxa de séquies i Sequiola, per convertir Sóller en un dels centres hortícoles més importants de l'illa. Avui en dia, aquesta xarxa encara condueix l'aigua provinent dels aqüífers de la Serra d'Alfàbia fins als fèrtils camps de la vall.
A més de regar els horts de cítrics de Sóller, les fonts de la vall són el lloc perfecte per aturar-se durant una excursió per les muntanyes i paratges naturals de Sóller. Les més conegudes són:
La Font de s'Olla
La Font de s'Olla és una de les poques fonts de Mallorca que brolla durant tot l'any.
Situada entre Sóller i la Serra d'Alfàbia, es tracta d'una font situada dins d'una cova natural amb una séquia tapada per la sortida d'aigua, aquesta distribueix l'aigua de la font tant al nucli urbà de Sóller, com els horts de cítrics conreats a la vall.
La Font Lladoners
Situada a prop de la Font de s'Olla, la Font Lladoners també és una de les més importants de Sóller pel seu cabal.
A l'exterior d'aquesta podem veure com conflueixen els cabals de la Font Lladoners, la Font de s'Olla i la Font de na Giret.
Font d'Alconàsser
Situada al mateix camí d'Alconàsser, pocs metres abans del lloc on comença el descens cap al Caló des Dolç, la Font d'Alconàsser és una petita font que parteix de la seva aigua a un aljub al camí i en unes cases situades a les feixes inferiors.
Bàlitx d'Amunt
Coneguda a la zona com 'font de Damunt Paret' està situada a pocs metres del camí de Bàlitx, al costat dret just abans d'arribar a les cases de Bàlitx d'Amunt.
Aquestes cases tenen conservada 1 les cisternes més antigues de Balears (possible origen àrab), amb una original cúpula semiesfèrica que recull i emmagatzema l'aigua de pluja.